Cantina Sociale S. Antonio / Nero D’Avola Sicilia DOC 13,5%VOL 5.0L

Cantina Sociale S. Antonio / Nero D’Avola Sicilia DOC 13,5%VOL 5.0L

32.00

Ideaalne kõigi piirkondliku kulinaarse traditsiooni soolaste roogade jaoks. Sobib suurepäraselt laagerdunud juustude, grill-liha, prae, punase lihaga üldiselt, metsaseente ja ulukiroogadega.

Tähelepanu, tegemist on alkoholiga! Tellimiseks pead olema täisealine!

Veinitüüp

Kuiv, kuid suus pehme, Pehmete tanniinidega, Täidlane

Piirkond

Sitsiilia

Viinamarjasort

Nero d'Avola

Tootja

Cantina Sociale S. Antonio

Alkoholisisaldus

13.5%

Kirjeldus

Cantina Sociale S. Antonio veinikarp Nero d’Avola on suurepärane Sicilia DOC koos ökonoomse 5-liitrise Bag in Box pakendiga. Septembri lõpus korjatud saagist sünnib Alcamo (TP) piirkonna küngastel rubiinpunane vein, mis kinnitab Sitsiilia kuulsaima viinamarja omadusi.

Piirkond

Sitsiilia on eripärane nähtus: ühtaegu on ta meile tänu Marlon Brandole ja Corleone perekonnale üks tuttavamaid paiku Itaalias, kuid samas on see Vahemere suurim saar kõige ebatraditsioonilisem Itaalia piirkond. Neile, kes on tuttavad moelembese Milano, kärarikka Rooma või küpressidega kaunistatud Toscanaga, tundub Sitsiilia kui hoopis teine riik: seal on palju palavam, metsikum, aeglasem elutempo ja natukene ohtlikum.

Kuigi Rooma keisririigi ajal oli Sitsiilia vein hinnas, siis aastate jooksul langes veini kvaliteet alla igasugust arvestust. Veel 1970.ndatel valmistati väga lihtsat, kanget ja tihtipeale oksüdeerunud veini. Vaid üksikud entusiastid nägid Sitsiilia veinis pontentsiaali ning nende väheste eestvedamisel veini kvaliteet lõpuks ka paranes. Tänagi valmistatakse saarel enamasti lihtsat ja tavalist veini, mida itaallased ise kutsuvad bianco carta’ks ehk valgeks paberiks, millel puuduvad maitse ja aroom.

Suurest massist aga eristuvad need, kellel on tõeline soov lasta Sitsiilia veinil särada. Suurepärase tulemuse saavutamiseks segatakse nüüd põliseid viinamarjasorte laias maailmas tuntud marjadega. Lisaks on kasutusele võetud kaasaegne tehnoloogia, millest veel paarkümmend aastat tagasi kuuldagi ei tahetud. Kõik probleemid pole Sitsiilia veinitööstuses küll lahenenud, kuid võib julgelt väita, et tegu on ühe põnevaima veinipiirkonnaga Euroopas. 300 päeva päikesepaistet aastas, vaheldusrikas maastik ja moodne tehnika võimaldavad valmistada omanäolist veini, mida kuskil mujal samamoodi teha ei saa.

Kui on soov midagi Sitsiiliast proovida, siis alguseks sobib hästi Itaalia tuntuima veinitootja Enoitalia veinisari Emporium. Emporium’i Chardonnay on troopiliselt puuviljane kerge ürdisusega ning Shiraz seevastu täidlane ja mahlane, aroomis on tunda musta ploomi, arooniaid ja sõstraid.

0
    Veinikorv
    Veinikorv on tühiTagasi poodi

    Kas Sa oled piisavalt vana?

    Enne veebilehele sisenemist pead kinnitama, et oled vähemalt 18 aastane.